Over mij

foto: Marion Verwey

oorspronkelijk

Diepgang
In feite kun je het zien als dat ik gedurende lange tijd mij heb kunnen rijpen in dit vak. Al doende heb ik ongeveer 20 jaren bijna kosteloos behandeld en gegroeid in mijn praktijkvoering. Toen ik gecertificeerd wilde worden en mijn contracten met  zorgverzekeraars startten, ging ik me opnieuw scholen. Feestje van herkenning was dat. Deze loop der dingen heeft ertoe geleid dat ik een eigen stijl heb ontwikkeld in het zoeken met jou naar oplossingen. Mijn Oosterse basis, Thaise studies en Westerse scholing geven aan al die acties richting. Mijn persoonlijke invulling is gemakkelijk hieruit af te leiden.

Wat een geweldige therapeut is Karen! Mijn vastzittend lijf heeft ze van top tot teen behandeld in drie uitgebreide sessies. Nienke Sterrenburg

eigenaar, De Helleborus herberg

U

"...to see, we must forget the name of the thing we are looking at..."

Missie

Waar sta ik voor
Ik werk vanuit de Thaise traditie: holistisch en integraal, alles wordt tegen die achtergrond afgewogen. Ik ben transparant in mijn gedrag, therapeutische beslissingen en antwoorden. Ik ben altijd uit op:

Duurzaam resultaat
Thaise zorg heeft een lange termijnvisie. Tijdens sessies wordt alles in het werk gesteld om jou je knelpunten te laten voelen, daar oorzaak en gevolg aan te verbinden, en met die conclusies kun jij weer beter leren hoe je je toestand voortaan wilt reguleren. Dit leidt tot minder frequent bezoek aan de praktijk, en grotere zelfstandigheid. Wat ik duurzaamheid noem.

Met als uitgangspunt dat je je eigen antwoorden vindt middels wederzijds respect, zelfverwezenlijking en gelijkwaardigheid.

Onderscheidend, tijdloos
Thaise therapie is tijdloos. Het gedachtengoed en de werkwijze zijn zo weldadig, dat ze in de kern niet zijn veranderd, want wat toen werkte, werkt nu nog steeds. Tussen die hoofdlijnen verandert wel van alles met de tijd mee. En daarom houd ik intens van dit vak. Ik onderscheid mij van andere behandelwijzen door mijn wat onconventionele benadering; geen blad voor de mond. Samen met Ruesi Da Ton (thaise yoga-oefeningen om thuis te doen) en thaise voedingsadviezen wordt de behandeling maatwerk.

Visie

?

Vaardig

Een behouden dosis humor op de mat  is een ‘must’ voor me. Uiteraard word ik van tijd tot tijd zelf net zo makkelijk onderuitgehaald door mijn eigen vaardigheden. Daarom blijf ik met overgave bijscholen en studeren.

Inspiratie
Ik word geïnspireerd door eenvoud. Het succes van de Thaise nadruk op zelfmanagement en de eenvoud daarvan. Dat maakt het voor iedereen geschikt, jong en oud, ziek en gezond. Het doet je beseffen wat je lijf van jou verlangt en dat je daar vanzelf weer naar gaat handelen op termijn. Dit is ook de reden waarom ik mij hierin heb gespecialiseerd.

…persoonlijke benadering met respect voor je voorouders.

Passie
Doordat ik handel vanuit een omschreven oosters gedachtengoed, kan ik rustig gedurfde dingen doen, innovatieve oplossingen vinden. De basistheorie waaruit ik werk, is als een tweede natuur geworden. Een ander helpen maakt mij blij! Deze werkwijze noem ik holistisch, en integraal.

Mijn verlangen voor de toekomst is dat Thaise zorg meer algemeen toegepast wordt, als aanvulling op reguliere zorg.

Waarom
Wat je nodig hebt, is er vaak al. De Thaise werkwijze helpt je ingewikkelde dingen te vereenvoudigen! Lange termijn welbevinden door preventieve zorg kan zorgkosten drukken. Autonomie en kennis hebben van je gestel geeft ons een gevoel van zelfbeschikking en positiviteit. Dit geeft ons als het ware vleugels.

Heb je al zin om een afspraak maken?

“To travel or to run?
…that is the question”

Folkingestraat 9b 9711 JS Groningen
+31 (0)6 255 21 522