Over mij

oorspronkelijk

Passie
In de afgelopen vijftigplus jaren heb ik grofweg 35 rijpings jaren doorlopen, waarvan ongeveer 20 jaren merendeels pro bono -gratis behandelingen- voor het ontwikkelen van mijn meesterschap. Buiten Nederland heb ik ook gepraktiseerd. Deze leerwijze is traditioneel; oefen nog meer dan dat je denkt dat je nodig hebt, voordat je je neon-bordje boven je deur ophangt! Mijn Oosterse basis, Thaise studies en Westerse scholing geven aan al die acties richting. Inmiddels ben ik 12 jaar gecertificeerd voor declaraties bij verzekeraars.
Het zorgklimaat is dusdanig wispelturig hier, dat ik wel kan spreken van een passie voor mijn werk. Jaarlijks moet ik namelijk voldoen aan de eisen van zowel mijn traditionele leergangen, als aan de wisselende eisen van de nederlandse zorgdomeinen.

Wat een geweldige therapeut is Karen! Mijn vastzittend lijf heeft ze van top tot teen behandeld in drie uitgebreide sessies.

Nienke Sterrenburg

eigenaar, De Helleborus herberg

U

"...to see, we must forget the name of the thing we are looking at..."

Missie

Waar sta ik voor
Ik ben altijd uit op:

Duurzaam praktisch resultaat
Ken je dat? Je therapeut zegt tegen je ‘dat je minstens 5x terug moet komen voordat het begint te werken’ , of ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Het klinkt alsof de behandelaar ervan uit gaat je kwaal te kunnen verhelpen, en dat de insteek bij elke bezoeker hetzelfde is, namelijk 5 sessies. Vaak zul je dan ook met middelen naar huis gaan waar je veel geld voor hebt betaald. Maar werkt het! Of geeft het de suggestie dat het werkt?

Thaise zorg heeft juist een lange termijnvisie. Je hoeft dus niet steeds voor hetzelfde terug te komen! Help ik je niet, dan zoeken jij en ik uit wie of wat jou dan wel kan helpen. “Keep it simple”. Ik werk niet met talloze exotische behandelwijzen uit alle windrichtingen bijeengeschraapt, maar houd mij bij mijn leest. Ik hoef namelijk geen indruk op jou te maken met hoeveel soorten dingen ik kan, maar werk graag met jou aan waar jij naartoe wilt met je lijf en leden. Fijn als je weet waar je aan toe bent.

Perspectief op een voor jou betekenisvol bestaan
Hier wordt alles in het werk gesteld om je gebruiksaanwijzing te vertalen naar het leren hoe je je toestand voortaan wilt bemeesteren. Dus op jouw geheel eigen wijze perspectief krijgen op een voor jou soepel en betekenisvol leven.

Dit leidt tot minder frequent bezoek aan de praktijk, en grotere zelfstandigheid. Wat ik duurzame zorgverlening noem. Ik vind dat we er allemaal recht op hebben. Ik ben open en eerlijk met je, over wat ik wel en niet kan.

Wist je dat je je eigen antwoorden meestal al kent en ze vindt middels zelfverwezenlijking?

Onderscheidend, tijdloos
Thaise therapie is onderscheidend. Het is recht voor je raap. Ook als er dingen gezegd moeten worden die we niet willen horen.

Thaise therapie is tijdloos. Het gedachtengoed en de werkwijze zijn zo weldadig, dat ze in de kern nooit veranderen. Alleen de entourage verandert; de technieken evolueren in finesse en geraffineerdheid. Tussen oeroude hoofdlijnen ga ik met de tijd mee. Alles wat verandert in mijn werk heeft de oorspronkelijke Thaise medicinale theorie als uitgangspunt.

Visie

?

Vaardig

Een behouden dosis humor op de mat  is een ‘must’ voor me. Soms word ik van tijd tot tijd zelf ingehaald door mijn eigen vaardigheden. Daarom zal ik met overgave bijscholen en studeren.

Inspiratie
Ik word geïnspireerd door eenvoud. Het succes van de Thaise nadruk op zelfmanagement en de eenvoud daarvan. Dat maakt het voor iedereen geschikt, jong en oud, ziek en gezond. Het doet je beseffen wat je lijf van jou verlangt en dat je daar vanzelf weer naar gaat handelen op termijn. Dit is ook de reden waarom ik mij hierin heb gespecialiseerd.

…persoonlijke benadering met respect voor je voorouders.

Passie
Doordat ik handel vanuit een nauwkeurig oosters gedachtengoed, kan ik rustig gedurfde dingen doen, innovatieve oplossingen vinden. De basis vanwaaruit ik werk, is als een tweede natuur geworden. Deze werkwijze is holistisch, integraal.

Mijn verlangen voor de toekomst is dat Thaise zorg meer algemeen toegepast wordt, als aanvulling op reguliere zorg.

Waarom
Wat ik nodig heb (spiritueel, materieel), is er vaak al. Waarom zou dat niet ook voor jou gelden? De Thaise werkwijze helpt je ingewikkelde dingen te vereenvoudigen! Lange termijn welbevinden door preventieve zorg kan zorgkosten drukken. Autonomie en kennis hebben van je gestel geeft ons een gevoel van zelfbeschikking en positiviteit. Dit geeft ons als het ware vleugels.

Heb je al zin om een afspraak maken?

“To travel or to run?
…that is the question”

Folkingestraat 9b 9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522