Over mij

U

"...to see, I must forget the name of the thing I am looking at"

oorspronkelijk

Passie
In de afgelopen vijftigplus jaren heb ik grofweg 35 rijpings jaren doorlopen, waarvan ongeveer 20 jaren merendeels pro bono -gratis behandelingen- voor het ontwikkelen van mijn meesterschap. Buiten Nederland heb ik ook gepraktiseerd.

Deze leerwijze is traditioneel; oefen nog meer dan dat je denkt dat je wilt voordat je je neon-bordje boven je deur ophangt!

Mijn Oosterse basis, Thaise studies en Westerse scholing geven aan al die acties richting. Inmiddels ben ik 12 jaar gecertificeerd voor declaraties bij verzekeraars.
Ons zorgklimaat is dusdanig wispelturig, dat ik wel passie voor dit werk móet hebben! Anders was ik al lang gestopt, echt waar. Jaarlijks moet ik voldoen aan eisen van zowel mijn traditionele leergangen, als aan de veranderlijke eisen van de nederlandse zorgdomeinen.

Missie

Tijdloos

Waar sta ik voor
Ik ben altijd uit op: duurzaam resultaat.

Geen onbedoelde vaste klanten
Ken je dat? Je therapeut zegt tegen je ‘dat je minstens 5x terug moet komen voordat het begint te werken’ , of ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Het klinkt alsof
-de behandelaar ervan uit gaat je kwaal te kunnen verhelpen, en
-dat de insteek bij elke bezoeker hetzelfde is, namelijk 5 sessies.
Vaak zul je dan ook met middelen naar huis gaan waar je (veel?) geld voor hebt betaald. Maar werkt het! Of geeft het de suggestie dat het werkt? Je probeert het nogmaals “om het nog een kans te geven” en voor je het weet ben je onbedoeld vaste klant geworden.
Thaise zorg heeft juist een lange termijnvisie. Je hoeft niet eindeloos terug te komen! Als het heeft geholpen is het vaak voor lange tijd. Hielp het niet genoeg, dan zoeken jij en ik uit wie of wat jou dan wel kan helpen.

Ontspullen: dus óók in de zorg, toch!?
Overal zie ik mensen enthousiast  ‘ontspullen’. Behalve in de zorg!?! Hoe meer behandelmethodes en attributen je aanbiedt, hoe meer aanzien je krijgt lijkt het soms.
Ik zag op een bijscholing pendels, stenen, chakra’s, aura’s, kleuren, filters en allerhande gelovigheden voorbijkomen. Indrukwekkend allemaal, maar of ik er voor jou een beter therapeut van word is nog maar de vraag.
En daarom, als jij je wilt opgeven als proefpersoon, stuur me dan een mailtje en dan gaan we op zoek naar de waarde hiervan voor jou. Je werkt dan mee aan mijn opdracht voor mijn scholing.

Die meet-instrumenten en behandel-attributen staan misschien juist tussen jou en het resultaat in. Ik heb ontspuld want ik streef meer resultaat met minder.

Ik gebruik mijn handen, mijn zintuigen en voorouderlijke kennis. Ik ga je niet ‘instralen’ of ‘contact maken met het universum’. Ik ben het universum. Jij ook. Ik werk met jou aan waar jij naartoe wilt met je lijf en leden.

 

Perspectief op een voor jou betekenisvol bestaan
Hier wordt getracht je gebruiksaanwijzing te vertalen naar het leren hoe je je toestand voortaan wilt bemeesteren. Dus op jouw geheel eigen wijze perspectief krijgen op een voor jou soepel en betekenisvol leven.

Dit leidt tot minder frequent bezoek aan de praktijk, en grotere zelfstandigheid. Wat ik duurzame zorgverlening noem. Ik vind dat we er allemaal recht op hebben. Ik ben open en eerlijk met je, over wat ik wel en niet kan. Samengevat:

Functionele Geneeskunde bij Houje Thai
1. We ondersteunen processen per mens afzonderlijk, i.p.v. de ziekte te bevechten.

2. We gebruiken bestaand onderzoek integraal om dieper inzicht te krijgen in de functies van lichaam en geest.

3. Er wordt gebruik gemaakt van de intelligentie voor zelfregulatie van het lichaam.

4. We zien dat het lichaam in staat kan zijn autonoom met de gevolgen van veroudering om te gaan.

5. Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar een staat van vitaliteit.

Wist je dat je je eigen antwoorden meestal al kent en ze vindt middels zelfverwezenlijking?

Onderscheidend, tijdloos
Thaise therapie is onderscheidend. Het is recht voor je raap. Ook als er dingen gezegd moeten worden die we niet willen horen.

Dit type lichaamswerk is tijdloos. Het gedachtengoed en de werkwijze zijn zo weldadig, dat ze in de kern nooit veranderen. Alleen de entourage verandert; de technieken evolueren in finesse en geraffineerdheid. Tussen oeroude hoofdlijnen ga ik met de tijd mee. Alles wat verandert in mijn werk heeft de oorspronkelijke Thaise medicinale theorie als uitgangspunt.

Visie

?

Vaardig

Een behouden dosis humor op de mat  is een ‘must’ voor me. Soms word ik van tijd tot tijd zelf ingehaald door mijn eigen vaardigheden. Daarom zal ik met overgave bijscholen en studeren.

Inspiratie
Eenvoud is mijn inspiratie. Het succes van de Thaise nadruk op zelfmanagement en de eenvoud daarvan maakt het voor iedereen geschikt, jong en oud, ziek en gezond. Het doet je beseffen wat je lijf van jou verlangt en dat je daar vanzelf weer naar gaat handelen op termijn. Ik heb mij hierin gespecialiseerd.

…persoonlijke benadering met respect voor je voorouders.

Passie
Doordat ik handel vanuit een nauwkeurig oosters gedachtengoed, kan ik rustig gedurfde dingen doen, innovatieve oplossingen vinden. De basis vanwaaruit ik werk, is als een tweede natuur geworden. Deze werkwijze is holistisch, integraal.

Mijn verlangen voor de toekomst is dat Thaise zorg meer algemeen toegepast wordt als medestander in reguliere zorg.

Waarom
Wat ik nodig heb (spiritueel, materieel), is er vaak al. Waarom zou dat niet ook voor jou gelden? De Thaise werkwijze helpt je ingewikkelde dingen te vereenvoudigen. Lange termijn welbevinden door Thaise zorg kan je zorgkosten drukken. Autonomie en kennis hebben van je gestel geeft ons een gevoel van zelfbeschikking en positiviteit. Dit geeft ons als het ware vleugels.

Heb je al zin om een afspraak maken?

…”to see, I must forget the name of the thing I am looking at”..

Folkingestraat 9b 9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522