Meer over mij

oorspronkelijk

Flexibiliteit
Daar, waar ik op een gegeven moment ben, liggen mijn roots. Dus het hoeft niet dat ene permanente plekje te zijn. Bloed uit oost en west stroomt door mijn aderen. Eerst met de ouders, daarna vaak solo, verken ik deze Aarde. Door te reizen zoem ik uit en zie ik onze prioriteiten en overeenkomsten daarin scherp. Ik geniet van je niet meer druk maken om elkaars verschillen. Ik word meer een globalist, en kijk voorbij de grenzen van land, cultuur en geslacht. Er valt zoveel te beleven op deze veranderlijke aardbol; dat geeft flexibiliteit in mij. Hoe meer ik globalist werd, hoe beter mijn behandelingen werden. Win-win situatie dus.

Ik heb ook gezien dat je bijna altijd gemakkelijk iemand kunt helpen; ook als je hun taal niet spreekt.

U

"...to see, we must forget the name of the thing we are looking at..."

Inzicht
Reizen geeft inzcht. Ik heb overal mensen met sessies kunnen helpen. Dit heb ik afgewisseld met het maken en verkopen van kunstvoorwerpen, in ruil voor onderdak/vervoer/voedsel. En dat, in de tijd zonder WiFi, AirBnB en websites… De bekostiging van mijn reislust bleef een klein obstakel. Ik bedacht dat ik misschien als spion mijn reiskosten zou kunnen genereren!? Betaald op avontuur, hoe leuk is dat? Er bestond helaas geen spionnenschool dus schreef ik een open sollicitatie aan het ministerie van buitenlandse (of was het binnenlands?) zaken. Wat zullen die lui een olijke dag hebben gehad na het lezen van die brief…. Ik kreeg keurig advies, op perkamenten papier, handgeschreven, en dat ik erg “dapper ben en alsnog bedankt voor de moeite”. En zo pendelde ik een tijdje tussen Nederland en daarbuiten. Tussen geld en geen geld.

Ik was een hele andere behandelaar geworden als ik als zovelen kersvers uit een massage-workshop was komen rollen om te starten met een praktijk.

Toen ik mijn partner William Van de Velde –Kunsteboer– ontmoette, ben ik me gaan berusten op een toekomst op één plek. Ik ging door met behandelen; toen bezoekers me ervoor gingen betalen is alles snel gegaan. En nu zijn we hier. Ik woon met mijn gezin in een eenvoudig houten huisje in een prachtig stukje natuur net buiten de stad Groningen.

In grote lijnen kun je het verhaal van mij en andere Indo’s hier lezen. Zelf heb ik een plekje in mijn hart voor Stichting INOG, voor Indische Na-oorlgse Generatie. Hier kwam ik pas nadat ik zag dat standaard hulpverlening tekort scjhoot. Dat zou niet nodig moeten zijn geweest; daarom weet ik nu goed wat ik voor jou kan betekenen. Voor trauma aan oorlog gerelateerd is deze link naar de vergoedingen van de Sociale Verzekeringsbank misschien zinvol voor jou, als je de therapie vergoed wilt krijgen.

Geen heilig boontje

Ik bewandel zelf mijn eigen pad van blunders en herkauwd oud-zeer. Ik heb soms mijzelf en de ander teleurgesteld, dieptepunten gevoeld en me super onhandig opgesteld. Voel je dus vrij om in deze veilige omgeving dingen uit te zoeken en te proberen. Ik kijk niet snel ergens van op.

Wat een geweldige therapeut is Karen! Mijn vastzittend lijf heeft ze van top tot teen behandeld in drie uitgebreide sessies.

Nienke Sterrenburg

eigenaar, De Helleborus herberg

?

Vaardig

Een behouden dosis humor op de mat  is een ‘must’ voor me. Uiteraard word ik van tijd tot tijd zelf net zo makkelijk onderuitgehaald door mijn eigen vaardigheden. Daarom blijf ik met overgave bijscholen en studeren.

Diepgang
In feite kun je het zien als dat ik gedurende lange tijd mij heb kunnen rijpen in dit vak. Al doende heb ik ongeveer 20 jaren bijna kosteloos behandeld en gegroeid in mijn praktijkvoering. Toen ik gecertificeerd wilde worden en mijn contracten met  zorgverzekeraars startten, ging ik me opnieuw scholen. Feestje van herkenning was dat. Deze loop der dingen heeft ertoe geleid dat ik een eigen stijl heb ontwikkeld in het zoeken met jou naar oplossingen. Mijn Oosterse basis, Thaise studies en Westerse scholing geven aan al die acties richting. Mijn persoonlijke invulling is gemakkelijk hieruit af te leiden.

Heb je al zin om een afspraak maken?

"To travel or to run?
... that is the question"

Folkingestraat 9b 9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522