Zwangeren & Kramen

Zowel voor mannen als voor vrouwen

Deze pagina is voor jullie beiden, man en vrouw:
Zwangeren biedt een overzicht van diensten voor man en vrouw tijdens de zwangerschap.
Kramen biedt een overzicht van ondersteuning na de bevalling in de kraamtijd. Dit is ook interessant voor vaders.
Alle informatie kun je lezen door omlaag te scrollen. Bekijk ook de ervaringen van ouders op de ‘Recensies’ pagina.
Gefeliciteerd, met de -aanstaande- geboorte!

Zwangeren

Mee op de dynamiek tussen man en vrouw
Tijdens de zwangerschap zul je regelmatig van ouders om je heen horen, dat ‘het allemaal anders wordt tussen jullie als het kindje er is’. En dan geven ze je die blik van: “je hebt nog geen idee wat je gaat overkomen…”
Wij gaan hiermee aan de slag, door onzekerheden en frustraties naar boven te halen en open en eerlijk met elkaar in dialoog te gaan.

Man,
Ben je nu irrelevant geworden?
Nu word je vader. Hoe geef je richting aan jouw invulling van vaderschap?

Enkele thema’s die ik met massage en/of een gesprek ondersteun:
Ik mis de steun van mijn partner.
Help het gaat hier alleen nog maar over babies!
Als ik geen band met de baby voel doe ik iets verkeerd.

Vrouw,
Als vrouw ervaar ik mijn leven ronduit als fascinerend en uitdagend. Mijn moederschap is een gepassioneerde levenswandel geworden.
Als zwangere kun je nogal wat uitersten ervaren. Nu word jij moeder. Hoe geef je richting aan jouw invulling van moederschap?

Enkele thema’s die ik met massage en/of een goed gesprek ondersteun:
Bang zijn dat ik geen goede moeder word.
De steun missen van mijn eigen moeder, of van mijn partner.
Enorm tegen de bevalling op zien.
Dit is niet meer mijn eigen lijf.

Yoga partnerles

Zwangerschapsyoga bij Yoga-Leek-Roden
Zwangerschapsyoga is yoga, samengesteld uit bewegingen die goed en veilig uit te voeren zijn door een zwangere vrouw. De partnerles wordt begeleid door een verloskundige i.o. en/ of een doula. Zij heeft de kennis van de fysiologie van het zwangere lichaam en ervaringen uit diverse thuis -en ziekenhuis bevallingen. De partnerlessen kosten €15,- per stel.
Als je partner niet meegaat, kun je ook iemand anders meenemen, die jou in de bevalling ondersteunt. Kijk voor meer info op de website.

Verloskundige Maus en Houje Thai
Wat interessant is om te weten is dat er een prachtige manier bestaat om te herstellen van een bevalling: Yu Fai van Houje Thai. Naast reguliere kraamzorg zal Thaise kraamzorg inzoemen in en om het kraambed. Tijdens de partnerles kun je al je vragen stellen hierover, en tips leren van ons.  Maak kennis op de website met Myrinne.


Retraite voor aanstaande ouders

Bij Houje Thai heb je de mogelijkheid om individueel, samen met je partner of samen met andere moeders een periode bij ons in retraite te gaan. Zie het als een periode van refectie.

Ik kan met jullie op zoek gaan naar wat je nodig hebt om thuis een persoonlijke serene plek te maken voor bijvoorbeeld jullie meditatie, de bevalling of voor het schrijven van een dagboek.
We exploreren de connectie met jullie zelf, je baby en jullie verwachtingen.
We beantwoorden de vragen over het lichaam dat verandert en keuzes omtrent voeding, over wat je bang of onzeker maakt voor de toekomst.
Als pijnlijke dingen uit het verleden in de weg staan proberen we nieuwe ruimte voor je baby te scheppen.

Tijdens de retraite kun je gebruik maken van sauna en buitenbad, overnachtingsmogelijkheden en privé-ruimte. Maaltijden zijn inbegrepen.

Kramen

Hoera, ons kindje is gekomen!
Yu Fai betekent “Verblijf boven het vuur”. Thaise moeders die pas zijn bevallen (en trouwens ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld een ongelukje) liggen een tijdlang boven een warmtebron en worden verzorgd door naasten met voeding, thee en massages.

Yu Fai
Eén van de onderdelen van Thaise geneeskunde bij Houje Thai is Yu Fai, de mobiele kraamsauna naar hedendaags gebruik.
Drie of meer dagen volledig verzorgd in en om het kraambed. Met kruiden, maaltijden, kruidendouches, pakkingen, Ruesi Da Ton yoga (voor later) en massages: voor zowel moeder als vader. Jullie baby profiteert van uitgeruste ouders in een soepel lichaam.

Hét ideale kraamcadeau. Vraag het aan je vrienden, of regel het gewoon voor jezelf.

Yu Fai werkt naast andere kraamzorginstanties op geheel unieke wijze aan vlot herstel na bevalling. De kraamverzorg(st)er houdt zich grotendeels bezig met huishoudelijk werk en de gespecialiseerde zorg voor je baby. Ikzelf ben voornamelijk met jou en je baby bezig, Ook sluit mijn werk naadloos aan bij het werk van Doula, vroedvrouw en verloskundige.
Houje Thai biedt thaise kraambedzorg voor Noord-Nederland.

Jullie baby profiteert van uitgeruste ouders in een soepel lichaam.

Waarom is tradtionele Thaise zorg juist zinvol voor de kraamrouw?
Een kind krijgen is zowel puur natuur, als een magistraal wonder. Hoe kan dan iets wat zo aards is toch zo’n impact hebben?
Veel vrouwen houden in beginsel al ‘12 bordjes tegelijk in de lucht draaiend’. Als ze moeder worden komt er nog van alles bij, vaak zonder dat het bestaande takenpakket kleiner wordt. Moeders kunnen dan ondermijnd worden door dit talent om te multi-tasken. Vrouwen zijn manager, moeder, minnares en productieleider tegelijk. Moeders lopen gemakkelijk risico overbelast te raken.

Het slotstuk van de zwangerschap.

In tijden waarin families hier nog bij elkaar (in-) woonden, zorgde men makkelijker voor elkaar. Tegenwoordig is dat een apart agendapunt in de planning. Bevallen gaat bij uitstek over je openen; met Yu Fai geef je er ‘sluiting’ aan. Het slotstuk van de zwangerschap. Jouw leven zal er op bepaalde punten heel wat intensiever op worden. Vandaar dat Yu Fai geen overbodige luxe is. Het helpt de moeder herstellen op een dieper niveau, zodat ze haar koers weer duidelijk voor ogen heeft.

 

Schakel Houje Thai in om met Yu Fai naar je gezin te komen, stand van zaken op te nemen en op de behoeften aan te sluiten. Yu Fai maat een goede start beter mogelijk!

Yu Fai voor papa

Herstarten voor vader
Natuurlijk zoek ik de vader ook op! Deze is rondom of bij de bevalling geweest; soms heeft hij dezelfde uren gedraaid met puffen en steunen. Echter na de bevalling wordt hij onmiddellijk ingeschakeld als facilitair manager, verzorger en mediavoorlichter..

Soms zie ik zijn vermoeidheid, want de vader wordt soms gemakkelijk vergeten. Tijd voor een broodnodige ‘reset’ dus.
Voor hem is naar keuze een Thaise massage tijdens Yu Fai verkrijgbaar. Opgefrist en vitaler kan hij daarna verder met zijn nobele taken.

Hebben jullie nog vragen? Ik help je graag verder.

Hoe ervaren andere ouders deze persoonlijke benadering?

"To travel or to run?
... that is the question"

Folkingestraat 9b

9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522