Thaise fysieke therapie

rijk palet

Thaise therapie bezit een rijk palet van behandelwijzen. Het is breed inzetbaar en heeft daarom voor elk wat wils.

Deze massage is een indringende vorm van gerichte aanraking, waarmee je door de diepgang stabiele vooruitgang boekt.

jouw sessie

De hulpvraag duidelijk
Tijdens een gesprek is er ruimte om aan te geven waar je behoeftes liggen. Voor mij is het belangrijk om dan te horen tot welke conclusies je zelf al bent gekomen. Want daarin liggen vaak de antwoorden op je hulpvraag. Daarna gaan we -meestal- door naar de mat waar je gekleed op gaat liggen of zitten. Tussendoor kun je altijd naar de wc, of wat thee drinken. Een sessie duurt namelijk gemiddeld 90 minuten en daar krijg je misschien dorst van.

 

Behandelplan
Uit de hulpvraag volgt een behandelplan. Zie het als een soort schets. Na verloop kan de schets desgewenst worden bijgewerkt.

In de meeste gevallen zal ik met een massage beginnen. Soms zet ik een stoompot aan, waar een kruidenstempel in warm wordt. Denk aan een kruik, maar dan met geurende kruiden. Thaise massage kent geen haast. Ik leun met onderarm, hand, en elleboog op je lichaam, en soms ook met mijn voet of knie. Soms gebruik ik olie op plekken die iets extra’s nodig hebben, zoals je voeten.

Elke sessie kan anders zijn
Later in de massage kan er desgewenst gestrekt worden, afhankelijk van je souplesse. Soms voelt het als lichaamsgericht losmaken van (spier)spanning en soms als geestelijk losmaken van ronddraaiende stress-gedachten. Een andere keer als diepgaand traumawerk om beweging te krijgen in vastzittend oud zeer.

Ik laat me voornamelijk leiden door het respons wat jouw lichaam me geeft.

Tussendoor gebruik ik misschien de kruidenstempels, of houten werktuigen, Tok Sen geheten.
Het resoneren van die stoktikken van Tok Sen is voelbaar tot in diepere lagen.

Evaluatie
In enkele gevallen kan een sessie bij een therapeutisch gesprek blijven, dat psychosociale en existentiële ondersteuning biedt. Of we doen Ruesi Da Ton yoga-oefeningen of geef ik voedingsadviezen. Eventueel verwijs ik je naar een collega, mocht blijken dat je bij mij niet op de juiste plek bent.

In de loop van je bezoeken wordt zo aan het gehele welbevinden gewerkt

Thai massage Groningen


Na afloop
Het is te verwachten, dat een behandelsessie iets met je doet. Des te meer, wanneer je niet gewend bent aan nabijheid, of een lastige emotie meedraagt. Je wordt door mij begeleid met zachte technieken ter ondersteuning van een verwerkingsproces. De ervaring leert, dat de therapie die ik geef als prettig wordt ervaren door de pure eenvoud ervan, en door mijn onconventionele benadering van problemen.

Zelf aan het werk
Tot slot word je gestimuleerd jezelf te sterken door dit proces heen. Een beetje als weer ‘heer en meester worden’ van je gevoel en bewegingen. In de loop van de tijd wordt zo op meer dan één facet van de hulpvraag gewerkt. Sessies kunnen altijd onderbroken of uitgesteld worden.

Neem gerust contact op bij vragen over de behandeling en het effect ervan.

wanneer is het klaar?

Ik werk met een traject van twee à drie lange sessies vlak na elkaar, in een periode van ca. twee maanden. Een volgende sessie volgt meestal enkele maanden later. Vaak ontdek je zelf dan, met welk ritme je het best terug kunt komen.

Diep ingrijpend werk heeft tijd nodig om te wortelen in het veranderend lichaam.

Vanaf die tijd loopt de behandelfrequentie uiteen van eens per jaar tot eens per twee maanden tot helemaal niet. Of totdat er zich weer iets voordoet. Tegen die tijd weet jij zelf heel goed wanneer je wilt terugkomen voor een behandeling.

Doorgaans zijn de resultaten duurzaam. Met elke sessie leer je beter je lijf in kaart te brengen en herken je zelf de knelpunten en je behoeftes. Je leert steeds beter de signalen uit je lichaam te interpreteren.

R

overig thais aanbod

· stoomsauna
· kruidenkennis
· meditatiebeoefening
· warme en koude kruidencompressen
· oliemassage
· yoga Ruesi Da Ton
· kookavonturen
· de typisch Thaise mobiele kraamsauna.

Je kunt me altijd bellen, dan help ik je graag verder

Bij vragen raadpleeg de FAQ vragenpagina

..."to see, I must forget the name of the thing I am looking at"..

 

Folkingestraat 9b

9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522